TOP termékek

Partnereink

 

 

 

Elérhetőségeink

Órabox Kft.
+36-70/422-7835
oraboxkft@gmail.com
2316 Tököl Mester utca 23.

Szállítás: GLS 990 Ft-tól - Foxpost 1.190 Ft - Ingyenes 20.000 Ft felett

Energia

Az Enyergija szovjet hordozórakéta körülbelül 100 tonnányi súlyt tudott alacsony Föld körüli pályára állítani. Teherbírásban és technikai képességekben is túlszárnyalta az amerikai Saturn V rakétát, így ez a valaha épített legerősebb és legösszetettebb hordozórakéta a világon. 1976-ban kezdték a hordozórakéta fejlesztését, mely végül két sikeres repülést hajtott végre, 1987-ben a Poljusz katonai műholddal, majd 1988-ban a Buran űrrepülőgéppel.

Az első repülés során a rakéta maga sikeres volt ugyan, de a Poljusz saját hajtóművének hibájából nem érte el a pályát. A második repülés a személyzet nélküli Buran űrrepülőgéppel azonban teljes siker volt.

Ebből inspirálódott a Vostok Europe csapata, akik mint mindig most is egy szovjet technikai vívmánynak állítottak emléket legújabb kollekciójukkal.

Az Energia a VE eddigi legnagyobb és legrobosztusabb órája, egy igazi nagyágyú, amely új szintre emeli a márkát. az 48 mm-es óratok mely acél/bronz/titániumból készül és 8 mm vastag (!), automata szerkezetet hordoz magában. Héliumszeleppel 200 M-ig vízálló, elől hátul K1-kristályüveggel. A számlapon 14 trícium csövecske biztosítja a világítást. Speciális nyomásbiztos díszdobozban kapható.