TOP termékek

Partnereink

 

 

 

Elérhetőségeink

Órabox Kft.
+36-70/422-7835
oraboxkft@gmail.com
2316 Tököl Mester utca 23.

Szállítás: GLS 990 Ft-tól - Foxpost 1.190 Ft - Ingyenes 20.000 Ft felett

Edelwolle óraforgató

Edelwolle óraforgató akár 1-12 órának. Hatalmas választékban, raktárról azonnal!

Az óraforgató működésben tartja az automata órákat, ezáltal megakadályozza a szerkezetben lévő kenőanyagok besűrűsödését, vagyis ritkábban lesz szükség karbantartásra. További előny, hogy az időmérőt nem kell újra és újra beállítani egy hosszabb pihentetés után. Hogy hogyan működik? Az óraforgató az automata óra felhúzását úgy végzi, hogy egy, a vízszintestől kellő mértékben eltérő tengely körül forgatja az órát. Az óraszerkezetben a rotor igyekszik legnagyobb tömegével lefelé mutatni, s miközben az óra hozzá képest elfordul a szerkezet lassan felhúzódik.

Mire szolgál az óraforgató?

óraforgatótEgy karóra akkor is értékes, ha az alacsonyabb árkategóriából kerül ki, ha viszont egy drágább darabról van szó, akkor mindenképp érdemes vigyázni rá, és megadni neki azt a törődést, ami által hosszú ideig, hiba nélkül üzemelhet. Az automata órák az utóbbi kategóriába tartoznak, hiszen rendkívül precíz szerkezetek, amiknek szüksége van a kivételes bánásmódra. Az óraforgató például, ha nem is elengedhetetlenül szükséges, de mindenképpen hasznos kiegészítő hozzájuk.

Az automata karórák egyik ismérve, hogy nem kell őket felhúzni, hanem a kéz mozgása közben a bennük található úgynevezett rotor forgása tartja őket felhúzva. Ha hosszabb ideig pihentetve vannak, akkor a rotor nem forog, az óra pedig egy idő után megáll, vagyis a következő használatbavételkor újra be kell állítani rajta a pontos időt és egyebeket. Ez nyilván nem komoly gond, hiszen egy perces művelet az egész, de bosszantó tud lenni, és aki több automata karórával is rendelkezik, amelyeket váltogat, akkor gyakorlatilag minden reggele ezzel fog telni. Az óraforgatóval ki lehet küszöbölni ezt a problémát.

Van azonban egy ennél lényegesen komolyabb gond is abban az esetben, ha egy automata karóra sokáig pihen mozdulatlanul. Egy hagyományos óraszerkezetnek szüksége van kenésre, amit speciális óraolajjal oldanak meg; ez biztosítja az óraszerkezet tartósságát, hiszen megakadályozza, de legalábbis csökkenti a kopást, ráadásul az óra működését is halkabbá teszi. Ha az óra megáll, és ebben a helyzetben marad huzamosabb ideig, akkor a kenőanyag az óratok aktuálisan legmélyebb pontján gyűlik össze, majd itt besűrűsödik. Ebből adódóan az óraszerkezet kenése megszűnik, kopni kezd, hangosabbá válik, és hamar elérkezik a karbantartás ideje, de az is előfordulhat, hogy komolyabb beavatkozásra, alkatrészek cseréjére lesz szükség, ami egy automata óra esetében nem olcsó mulatság. Érdemesebb inkább beszerezni egy óraforgatót, mert ezzel megelőzhetőek a komolyabb meghibásodások.

Amennyiben óraforgatót szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, melyben több márka típusai is helyet kaptak, majd rendeljen néhány kattintással! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!