TOP termékek

Partnereink

 

 

 

Elérhetőségeink

Órabox Kft.
+36-70/422-7835
oraboxkft@gmail.com
2316 Tököl Mester utca 23.
Blog

Óratartó doboz és egyéb hasznos trükkök a védelemért

2023.04.11 09:39
Óratartó doboz és egyéb hasznos trükkök a védelemért

Ha szeretne gondoskodni kedvenc kiegészítője védelméről, elsőként óratartó dobozainkat ajánljuk, de ezen felül is hoztunk pár hasznos tanácsot!

Egy jó karóra maga a megtestesült stílus, egy olyan kiegészítő, ami teljessé teszi a megjelenést és egyben magabiztossággal ruházza fel viselőjét. Ennek azonban ára van, mégpedig nem csekély, és érthető, hogy aki sokat költ egy igazán jó karórára, vigyázni is akar rá, ezért összeszedtük, mi mindent lehet tenni a hosszú élettartam érdekében.

Hol pihenjen a karóra?

Egyértelmű, hogy az érzékeny szerkezet egyik legnagyobb ellensége a finom por, ennélfogva amikor a karóra épp nincs használatban, célszerű zárt helyre tenni. A legpraktikusabb megoldás egy jól megválasztott óratartó doboz, ami belülről puha ölelésbe fogja a kiegészítőt, kívülről pedig óvja a porral és egyéb szennyeződésekkel szemben.

Egy ilyen doboz természetesen a mechanikai sérülésekkel szemben is védi tartalmát, így nem kell tartani attól, hogy egy óvatlan mozdulat következtében kár keletkezik benne. A tárolásnak ez a módja jó választás akkor is, ha komplett gyűjteménynek kell helyet találni, ezen felül egy mutatós fa óratartó doboz még dekorációs célt is szolgál.

Az egyszerű óratartókon felül vannak egészen speciális változatok is, az automata órák tárolására fejlesztették ki az óraforgatókat. Ezek az okos kis szerkezetek működésben tartják a karórákat, és mivel így nem sűrűsödik be a kenőanyag, a karbantartással is kevesebbet kell vesződni. Vannak ezen felül utazó óratartók, melyek tökéletes védelmet biztosítanak bárhol, bármikor.

Néhány tipp a használatra vonatkozóan

óratartó doboz férfiaknakNem kérdés, hogy az előlapra kell a legjobban vigyázni, mert bár ma már általában edzett kristályüveg borítja az órákat, ami kifejezetten ellenálló, ez sem bír ki mindent. Ha a karóra leesik, az még nem biztos, hogy probléma, de ha nagy lendülettel csapódik egy éles tárgyba, az már szinte biztosan kárt okoz, ezért például sportolás, túrázás alkalmával jobb otthon hagyni.

A karórának a különféle kemikáliák, az agresszív tisztítószerek, olajok is nagy ellenségei, ezért semmiképpen sem ajánlott viselni takarítás, permetezés vagy épp autószerelés alkalmával. Ilyen szempontból különösen érzékenyek a bőr szíjak, de a fém felületeket is kikezdhetik a kemikáliák, így hát jobb biztosra menni, és az óratartó dobozban hagyni a kiegészítőt, ha ilyesmivel találkozhat.

Végül kritikus kérdés a vízállóság, hiszen bizonyos mértékig minden jó karóra ellenáll a nedvességnek, de nem mindegy, hol van az a határ, amit még bír. Alaposan meg kell nézni a leírást, vannak ugyanis olyan modellek, amikben búvárkodni is lehet, de olyanok is, melyek esetében a vízállóság csupán azt jelenti, hogy nem megy tönkre esőben.

A tisztítás és karbantartás rejtelmei

Nem szabad elfelejteni, hogy rendszeres használat mellett a karóra rendszeres tisztításra szorul, és ez bizony nem heteket, hanem napokat jelent. 2-3 naponta érdemes foglalkozni a tisztítással, ám ez mindössze egy pár perces művelet és semmi extrát nem igényel. Csupán egy enyhén benedvesített, puha ronggyal kell áttörölni, ezzel meg lehet szabadítani a használatból adódó szennyeződésektől.

A karbantartást illetően az elemcsere az, amit időről időre meg kell ejteni, és bár egy karórát csupán pár apró csavar tart, jobb, ha szakértő szereli szét. Egyszerűen nem érdemes kísérteni a sorsot, hiszen egy elemcsere pár ezer forintba kerül, viszont a gyakorlatlan kezek okozhatnak olyan kárt, amit ennél lényegesen költségesebb helyrehozni.

Ön mindent megtesz azért, hogy kedvenc kiegészítőjére még sokáig számíthasson? Egy jó óratartó doboz férfiaknak szinte kötelező kellék, de ha Önnek még nincs, tőlünk máris beszerezhet egy mutatós, praktikus darabot, ami méretben is passzol az igényeihez. Nézzen szét webáruházunkban és rendeljen bátran!