TOP termékek

Partnereink

 

 

 

Elérhetőségeink

Órabox Kft.
+36-70/422-7835
oraboxkft@gmail.com
2316 Tököl Mester utca 23.

Szállítás: GLS 990 Ft-tól - Foxpost 1.190 Ft - Ingyenes 20.000 Ft felett

Blog

Óraforgatókkal megőrizheti órái eredeti állapotát!

2020.04.06 10:46
Óraforgatókkal megőrizheti órái eredeti állapotát!

A mechanikus órák még mindig nem tűntek el, sok helyen használják őket, mert pontosak és megbízhatóak. Az ilyen szerkezetek csak úgy tudják megőrizni a pontos működésüket, ha időről-időre felhúzzák őket. Nem lehet elvárni egy óra tulajdonostól sem, hogy minden alkalommal az óra felhúzásával foglalatoskodjon és észben tartsa, hogy erre mikor van szükség. Szerencsére nem is kell erre időt és energiát szánni, elég beszerezni egy óraforgatót a célra.

 

Az óraforgatók vagy más néven órafelhúzók minden automata óra tulajdonosának nélkülözhetetlen kiegészítői. Ezek az okos kis eszközök különösen akkor nagyon hasznosak, ha valakinek akár egy egész órakollekciója van. Magától értetődik, hogy nem lehet egyszerre minden órát ugyanannyit használni, ezért a legtöbb a dobozában pihenve várja, hogy sorra kerüljön. Ez a várakozás és a passzív üzemmód azonban hosszú távon káros az órára. Az automata órák tárolásához az óraforgatók tehát elengedhetetlen kiegészítők.

Az óraforgatók rendszeresen forgatják az automata órákat. Ez a forgatás kettős eredménnyel jár, egyrészt hozzájárul ahhoz, hogy az automata óra ugyanolyan pontos legyen, mint amikor megvásárolták, másrészt pedig az óra szerkezetének eredeti állapotát is megőrzi. Ugyanis, ha az óra huzamosabb ideig tétlenül áll, akkor a benne lévő kenőanyag hajlamos besűrűsödni. A sűrű kenőanyag nem tesz jót az óraszerkezetnek, a besűrűsödést pedig gyakoribb karbantartással kell megakadályozni, illetve kijavítani.

Az óraforgatókhoz már külön dobozokat  is lehet kapni, így akár ajándéknak is kiválóak. Egy dobozban külön lehet tárolni ezt a kiegészítőt, illetve utazáshoz is magunkkal lehet vinni, anélkül, hogy megsérülne. Ha van olyan ismerőse, rokona, aki óra rajongó és több órája is van, egy óraforgatóval biztosan nagy sikert fog aratni!

Forduljon bizalommal webshopunkhoz és vásároljon online új, megbízható óraforgatókat nagy választékban! Minden kérdésre válaszolunk, illetve segítünk a vásárlásban, ha felkeres minket a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!