TOP termékek

Partnereink

 

 

 

Elérhetőségeink

Órabox Kft.
+36-70/422-7835
oraboxkft@gmail.com
2316 Tököl Mester utca 23.

Szállítás: GLS 990 Ft-tól - Foxpost 1.190 Ft - Ingyenes 20.000 Ft felett

Blog

Óraforgató: az automata órák tárolásának legjobb eszköze

2023.09.08 11:45
Óraforgató: az automata órák tárolásának legjobb eszköze

Az automata óraforgató nem csupán tárolóhely; ennél lényegesen fontosabb szerepet tölt be, ám természetesen a tárolás gondját is megoldja.

A mechanikus automata szerkezetű karórák nem csupán időmérő eszközök, hanem valóságos művészi alkotások is. Ezekben az órákban a precizitás, a mesteri munka és a hagyományok iránti tisztelet összpontosul. Aki büszkélkedhet egy ilyen értékes darabbal, az tudja, hogy ezek a karórák gondoskodást és megfelelő tárolást igényelnek ahhoz, hogy hosszú élettartamúak és pontosak maradjanak.

Az alábbi cikkben megvizsgáljuk, hogy hogyan kell megfelelően tárolni a mechanikus automata szerkezetű karórákat, illetve bemutatjuk az automata óraforgatók előnyeit is.

 

Az automata karórák értéke

Az automata karórák különlegessége a mechanikus szerkezet, amely önállóan működik anélkül, hogy felhúzásra lenne szüksége. A művészi megjelenés és a kézzel készített részletek teszik különlegessé ezeket az órákat – és persze emiatt az értékük is magasabb, mint egy átlagos óráé. Az automata karórákat hosszú élettartamra tervezik, azonban ahhoz, hogy ez valósággá váljon, megfelelően kell róluk gondoskodni. Az első lépés ehhez a megfelelő tárolás kiválasztása.

 

Hogyan tároljuk az automata karórákat?

ÓraforgatóAz automata karórák hosszú élettartamát és működési pontosságát megőrizni nem nehéz, de fontos odafigyelni a megfelelő tárolásra. Az alábbiakban ismertetjük a legfontosabb szempontokat:

1. Tartsuk távol a mágnesektől!

Az automata karórák érzékenyek a mágneses mezőkre, mivel azok megzavarhatják a karóra működését, és akár károsíthatják is azt. Ne tároljuk az órát olyan eszközökhöz közel, amelyek mágneses mezőt hozhatnak létre, például a számítógépek vagy a hangszórók.

2. Tartsuk pormentesen!

A por és a szennyeződések is károsíthatják az automata karórákat. Tároljuk az órát egy olyan helyen, ahol minimális a por, és tisztítsuk meg rendszeresen egy puha, száraz ruhával vagy karóratisztító kefével.

3. Tartsuk karban!

Az automata karórák idővel karbantartást igényelhetnek. Fontos, hogy rendszeresen ellenőriztessük és szervizeltessük őket – az időtartam változó, de általában 5 éves szervizperiódusról beszélhetünk. A karbantartás során az órát megtisztítják, az alkatrészeket felülvizsgálják, és szükség esetén cserélik, hogy a szerkezet továbbra is pontosan működjön.

Óraforgató

4. Tartsuk mozgásban!

Az automata karórák egyik "problémája", hogy ha hosszabb ideig nem használják őket, akkor egyrészt megállnak, és a következő alkalommal be kell állítani rajtuk az időt és dátumot, másrészt huzamosabb idő elteltével a kenőanyagok besűrűsödnek, és rontják a szerkezet hatásfokát, azaz az időmérés pontatlan lesz. Emiatt a szervizperiódus lerövidülhet, ami plusz költséget jelent.

Érdemes egy óraforgatót beszerezni, hiszen ezzel megelőzhetőek a fenti problémák, az óra szerkezete megkapja a kellő kenést, ráadásul kifejezetten esztétikus és érdekes látványt is nyújt a folyamatosan mozgásban lévő karóra – vagy karórák, hiszen az automata óraforgatók több darabos változatban is beszerezhetőek.

 

Kínálatunkból többféle óraforgató is beszerezhető, így a méltán elismert Edelwolle óraforgatókkal is szolgálhatunk azoknak, akik prémium minőségben szeretnék megoldani karóráik tárolását.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az automata óraforgatók iránt, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!