TOP termékek

Partnereink

 

 

 

Elérhetőségeink

Órabox Kft.
+36-70/422-7835
oraboxkft@gmail.com
2316 Tököl Mester utca 23.

Szállítás: GLS 990 Ft-tól - Foxpost 1.190 Ft - Ingyenes 20.000 Ft felett

Blog

Hogyan válasszon ékszertartó dobozt?

2023.05.09 09:20
Hogyan válasszon ékszertartó dobozt?

Egy jó ékszertartó doboz méltó otthona lehet kedvenc kiegészítőinek. Ismerkedjen meg a választás legfontosabb szempontjaival és nézzen körül webáruházunkban!

Megesett már Önnel, hogy hosszasan kellett kutatnia ékszerei között, mire meglelte azt a darabot, amit elképzelt a szettjéhez? Előfordult már olyan eset is, hogy elkallódott, netán megsérült valamelyik kiegészítője, pedig épp nem is viselte? Akkor bizony szüksége van egy ékszertartó dobozra, de nem akármilyenre, hiszen csak az fog beválni, amelyik minden szempontból passzol az igényeihez. Mutatjuk, mi mindent érdemes átgondolnia, hogy megtalálja az igazit!

Egy tároló az Ön ékszereire szabva

Az ékszertartó alapvető funkciója, hogy óvja a bele helyezett apró, de annál értékesebb kiegészítőket, erre viszont csak akkor képes, ha azok típusára, méretére és mennyiségére van szabva. Mindennek kapnia kell egy saját fakkot, ezért korántsem mindegy, mennyire színes a repertoár, azaz például csak fülbevalóknak kell hely a dobozban vagy nyakláncok, gyűrűk, netán karórák is kerülnek majd bele, hiszen minden típus más tárolási megoldást kíván.

Az aranyszabály, hogy legyen egy kicsit több hely, mint amennyi elegendőnek látszik, így hosszú távra lehet tervezni. Ám egy kisebb doboznak is lehetnek olyan rafinált rekeszei, amikben helyükre találnak az ékszerek, így mégsem igazán a méret, sokkal inkább a belső elrendezés számít. A komplexebb ékszertartók olyanok, akár a komódok kicsinyített másai, így valóban nagyon praktikus tárolást tesznek lehetővé, a legféltettebb kincsek sosem karcolódnak vagy épp gabalyodnak össze.

A megfelelő védelmen túl fontos az is, hogy legyen egy saját szisztéma a rendszerezéshez, ezért is fontos a sokféle fiók és rekesz. Ha a teljes paletta átlátható, több idő marad a szépítkezési rituáléra, hiszen nincs többé véget nem érő keresgélés, egyszerűen csak ki kell emelni azt a darabot, amire éppen szükség van.

A tökéletes funkcionalitás nyomában

Ékszertartó dobozA funkciót illetően át kell gondolni, mennyire fontos a mobilitás, hiszen másra van szükség, ha csak az otthoni tárolást kell megoldani, mint akkor, ha kell egy hasznos társ az utazások alkalmával is. Lehet egyetlen, minden célra alkalmas ékszertartót választani, de megoldás az is, ha mindjárt két ékszertartót kapnak a kiegészítők:

  • Otthonra egy nagyobb, elegánsabb, már-már dekorációs elem számba menő ékszertartóban érdemes gondolkodni, ami teljessé teszi a fésülködő asztalt, éjjeli szekrényt.
  • A bőröndben egy patenttal vagy cipzárral záródó, kompakt változat állja meg a helyét, amibe csak a legszükségesebb kiegészítők kerülnek, azok viszont teljes biztonságban lehetnek.

A tükrös ékszertartó dobozok a legnépszerűbbek, hiszen ezzel a jelentőségteljes kiegészítéssel már nem csak egyszerű tárolásról beszélhetünk, a doboz egy multifunkciós kellékké, a szépítkezés központi elemévé avanzsál. Zárt állapotban nem csak a kiegészítők vannak védve a portól, hanem a tükör is, vagyis csak fel kell nyitni a fedelet, és máris kezdetét veheti a készülődés.

Szempont a praktikumon túl

Ékszertartó dobozBármilyen méretre és elrendezésre legyen is igény, az anyag, a formatervezés, valamint a színvilág, vagyis a külcsín nagy figyelmet érdemel. Az exkluzív ékszertartók bőrből készülnek, egyszerűek, kifinomult eleganciájukkal mégis remekül passzolnak a legértékesebb darabokhoz is és tökélyre fejlesztik a szépítkezés élményét. A doboz lehet sikkes vagy épp egy picit játékos, ez csupán ízléstől függ, de ha valaki igazán romantikus stílusra vágyik, akár egy csipet Párizst is otthonába varázsolhat.

Az Ön ékszereihez milyen doboz passzol? Akár egy komplex, különleges megjelenésű, tükrös ékszertartó dobozt keres, akár egy szerényebb utazós változatra lenne szüksége, nézzen szét nálunk bátran!