Poljot International karóra

Fő kategória >Poljot International karóra

Sokaknak ismerősen hangzik a POLJOT (magyarul: repülés) név, és igen óráról van szó, és igen az egyik (vagy másik) legismertebb szovjet, majd orosz óramárkáról!

Tudni illik, kell, hogy a gyökerei egészen az 1930-es évekig nyúlnak vissza az „Első Állami Óragyár” megalakulásáig. Nevét, vagyis a Poljot nevet az 1961-es első űrutazó kezén töltve kapta meg, mely érthetően a tevékenységet szimbolizálta. Így ez a márka lett az első óra az űrben!

A márka világszerte ismerté és elismerté vált az óraszeretők körében a saját egyedi stílusának és az in house szerkezeteinek köszönhetően, de ez is, mint sok már szovjet márka, a Szovjetunió széthullása után megszűnt.


Sorrend:

prev
12
next


prev
12
next

Sorrend:

Ezalatt volt egy másik projekt melynek az volt a célja, hogy Európában teret hódítsanak az orosz óráknak. Erre a projektre a fiatal mérnököt Alexander Shorokoffot kérték fel, aki 1992-ben megalapította a saját cégét és kimentett mindent a haldokló óragyárból, és új helyen Németországban felélesztette a márkát Poljot International néven.

Ma bármilyen furcsa, minden Poljot óra magán hordozza a „Made In Germany” feliratot, ugyanis manufakturális módon készülnek. Ennek köszönhetően egyedülálló minőséget tudnak elérni. Alexander úgy gondolta a név megkívánja, hogy emeljék a szintet és így ma a legmagasabb minőségű zafírüveget használják, szerkezeteket építenek át vagy készítenek, minden elem az órában kézzel gravírozott, ezért egy-egy óra elkészítési ideje másfél hónapig tart. A szerkezetek és alkatrészek limitált mennyisége miatt minden korlátozott darabszámban készül. Előfordul az 50-60 darabos limitáltság, az átlag pedig a 250-500db/modell.

Egy igazi óra, különlegesség azoknak, akik nem elégszenek meg a kommersz nyújtotta kényelemmel!